Tillgänglighet  

Startsida > Kalender > Digitalwell studie hitta rätt på CSK Karlstad

Digitalwell studie hitta rätt på CSK Karlstad

Tid och plats
Tid: 2020-02-17 00:00
Plats: CSK Karlstad

Co-design av smartphoneapplikation i användningsmiljö 2019-12-19

Vill du vara med och bidra till att lättare hitta på Centralsjukhuset i Karlstad?

I en studie vid Karlstads universitet utforskas metoder för hur appar för mobiltelefoner kan designas och utvecklas så att de blir så användbara som möjligt. Studien fokuserar också på hur besökare lättare kan hitta rätt på sjukhus. Studien kallas Co-design av smartphoneapplikation i användningsmiljö.

Din roll i studien

Du tas emot vid huvudentrén eller vid Klarälvsentrén på Centralsjukhus Karlstad. Vilken entré anges när du bokar din tid. Där träffar du ansvariga för studien som instruerar dig hur studien går till och vad som kommer att ske.

Du kommer att få låna en mobiltelefon med ett förslag på en ”vägvisningsapp” och ett headset (hörlurar med mikrofon).

Med stöd av appen ska du ta dig till en plats inne på Centralsjukhuset. Instruktionen till vilken plats du ska ta dig får du i samband med att du anländer till Centralsjukhuset. Under din promenad kan du via headsetet kommunicera med de ansvariga för studien för att lämna synpunkter på appen och den omgivande miljön. När du kommit fram till platsen som anges i instruktionen får du besvara några frågor om appen och genomförandet genom en muntlig intervju och/eller en skriftlig enkät. Ditt deltagande tar max 45 minuter.

Inga tekniska förkunskaper krävs och du behöver inte ha kännedom om hur du hittar på Centralsjukhuset. Studien genomförs i slutet av februari och i början av mars 2020.

Är du intresserad?

För att delta i studien bokar du in ett datum och tid för ditt deltagande genom att följa länken: Klicka här 

För ytterligare frågor kontakta Mari Banck, utvecklingsledare, Region Värmland: mari.banck@regionvarmland.se 054-61 60 91; 070-231 43 94.

Ditt deltagande är värdefullt

Vi ser fram emot att ta del av just dina synpunkter. Som tack för ditt deltagande erbjuds du ett presentkort på Mitt i City-gallerian.

Ansvariga för studien

• Linda Bergkvist, lektor Karlstads universitet, linda.bergkvist@kau.se

• Malin Wik, doktorand Karlstads universitet, malin.wik@kau.se

Studien en del av satsningen DigitalWell och DigitalWell Research

Studien Co-design av smartphoneapplikation i användningsmiljö är en del av projektet DigitalWell Research och kopplat till projekt “Att hitta rätt” en satsningen inom DigitalWell.

Läs mer om studien: https://www.digitalwell.eu/deltagarinformation/

Läs mer om DigitalWell på www.digitalwell.eu/